Spoed? Bel 0318 724 901

Nieuws

Corona update november ’20

De maatregelen zijn weer strenger geworden.
Op alle locaties van Ezra Verloskundigen geldt een mondkapjes-plicht. Verder gelden de standaard maatregelen: anderhalve meter afstand bewaren in de wachtkamer. Neem contact met ons op als je verkoudheids- of koortsklachten hebt. Kom alleen naar de spreekuren. Handen wassen bij binnenkomst. Graag aan ons laten weten wanneer je positief getest bent op Corona.

De maatregelen:

  • Partners mogen alleen mee naar een echo afspraak. Let op: alleen de partner, geen andere gezins- of familieleden.
  • Overige afspraken kom je alleen (ook kinderen mogen niet mee).
  • Informatieavonden worden online gedaan. Hiervoor kun je je opgeven via onze website.
  • Pretecho’s worden niet meer ingepland.

Ten aanzien van de bevalling gelden de volgende afspraken:

  • Bij een thuisbevalling én bij een ziekenhuisbevalling is het mogelijk om, naast je partner, 1 extra persoon erbij te vragen.
  • Nacontroles (6 weken na de bevalling) zullen telefonisch plaatsvinden.

Na je bevalling spreken we met je af wanneer we je komen bezoeken.

Je bent natuurlijk altijd extra welkom bij klachten en of complicaties. Dan zullen wij na telefonisch overleg een extra controle met je inplannen.

Wij blijven natuurlijk zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. Voor niet dringende vragen, vragen wij je om op werkdagen tussen 9.00-12.00u te bellen.

Wij hopen zo snel mogelijk weer op onze vertrouwde manier te kunnen werken en rekenen op jouw medewerking om samen deze periode zo prettig mogelijk door te komen.

 

Richtlijnen 14 maart 2020

Vandaag heeft onze beroepsgroep de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen het protocol pandemie COVID-19 bekend gemaakt.

Wij hebben met alle verloskundigen uit de regio Gelderse Vallei besloten ons aan dit protocol te houden. Ook al begrijpen wij dat de maatregelen voor jou als zwangere misschien niet altijd prettig zijn. Wij vinden jouw en onze gezondheid namelijk erg belangrijk en voelen ons dus genoodzaakt het protocol te volgen.

Door deze maatregelen in te voeren, hopen wij te voorkomen dat wij een bron van besmetting worden voor anderen of zelf ziek worden, waardoor de continuïteit van onze zorg in gevaar komt. We weten niet hoe lang deze maatregelen blijven gelden. Wij houden je op de hoogte!

Vanaf vandaag gelden de volgende regels in onze praktijk:

  • Alleen cliënten mogen naar het spreekuur komen. Geen partners/kinderen of andere mensen mee. Je mag wel via beeldbellen (Face-time o.i.d.) iemand mee laten kijken.
  • Voor binnenkomst in de spreekkamer, vragen wij je om je handen te wassen.
  • Alle groepsconsulten en voorlichtingsavonden komen te vervallen.
  • In de praktijken waar pretecho’s plaatsvinden, worden deze geannuleerd.

Je bent natuurlijk altijd extra welkom bij klachten en of complicaties. Dan zullen wij na telefonisch overleg een extra controle met je inplannen.

Wij blijven natuurlijk zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor spoedgevallen. Voor niet dringende vragen, vragen wij je om tussen 9.00-12.00u te bellen.

Wij hopen zo snel mogelijk weer op onze vertrouwde manier te kunnen werken en rekenen op jouw medewerking om samen deze periode zo prettig mogelijk door te komen.

Hartjesspreekuur

Helaas hebben wij ook besloten het Hartjesspreekuur voorlopig niet door te laten gaan.